CAC-1070 – R9 390 – not happy!

Updated on 15-05-2017 in Adapters and Cables
15 on 24-11-2016

this adapter is not working with my R9 390 and only works on driver 16.8.3 @60hz but does not work with later drivers … are you going to fix this? i keep getting a black flickering on and off. I have followed the guide in the packaging and nothing please help!

TV : SAMSUNG UE49KS7500 (7 SERIES)

  • Liked by
Reply
0 on 24-11-2016

Try the first solution first, if it didn’t work try the second with amd clock patcher
http://insights.club-3d.com/thread/fed-up-with-the-fact-the-club3d-1-2-to-2-0-adapter/

  • Liked by
Reply
Cancel
0 on 24-11-2016

Same here. TV 55EG920V with Club3d R9 390 OC. I tried the latest drivers and didnt worked. Then I installed 16.8.3 and now I can select 4096×2160 60hz. Thanks for the tipp.Any solutions yet? Maybe a new adapter firmware? I have 7.26 rev A3.0

  • Liked by
Reply
Cancel
4 on 24-11-2016

Thanks Mohd … Will give it a go once the misses has stopped using the TV! 🙂

on 25-11-2016

did you make a custom resolution wifor 3840x2160p 60 Hz with Timing Standard set to CVT-RB ?

on 27-11-2016

That doesnt work for me..When I do that my screen turn greenish.For me works only with the 16.8.3 driver from Ati..TV is OLED..

on 27-11-2016
did you make a custom resolution wifor 3840x2160p 60 Hz with Timing Standard set to CVT-RB ?From MST1407

 I certainly did, and i still get the flickering on and off … and i have hand full of hdmi cables too. think im going to give up and wait for vega next year for hdmi 2.0

on 13-12-2016
did you make a custom resolution wifor 3840x2160p 60 Hz with Timing Standard set to CVT-RB From MST1407

How I do that?

I was having [email protected] most of the times ( for some reason Doom didn’t work) and suddenly it was back to 30… not only that but even resolution as low as 720p wasn’t able to achieve 60fps.
Since I have the same setup as the first poster ( samsumg 7 series and R9 390) I was wondering what could’ve been the cause of this

Note: my first issue was the black flickering that apparently seems solved after I reinstalled the old driver. Everything was fast, but inconsistent ,even while surfing the web. 

Btw, regarding the TV, what configurations should I have?  I read about UHD Color on, but off seems more stable for me.

Show more replies
  • Liked by
Reply
Cancel
0 on 02-12-2016

there are many issues with AMD Drivers after 16.8.3 in combination with R7/9 200 and 300 series. All driver after 16.8.3 have may adjustement for RX400 series but non that i know of for R7 / 9 200 and 300 series. In fact there is a good change your R9 390X will actually run better on 16.8.3 than on newer drivers.

  • Liked by
Reply
Cancel
0 on 13-12-2016

did anyone tried the new 16.12.1 driver?

  • Liked by
Reply
Cancel
1 on 14-12-2016

Not yet but will tonight!

on 14-12-2016

will wait for your update!

Show more replies
  • Liked by
Reply
Cancel
1 on 23-12-2016

Can Confirm: Running 4k60 on Latest 16.12.1 AMD Driver using R9 Fury
Oddly enough I haven’t defined a custom resolution.
Using a samsung ue40ku6000 
Standard Picture mode, UHD HDMI colour set to ON

on 24-12-2016

unfortunately I tried with my r9 390 and no luck,,
so went back to 16.8.3

Show more replies
  • Liked by
Reply
Cancel
1 on 14-05-2017

So, did you guys fixed this?
I still can’t believe there is a single firmware from this card that is compatible. And it supposed to be the best match for this product!

Last time I have any business with 3D club.

on 15-05-2017

Good day Mart,
With regards to the AMD Drivers, as Mikem87 already stated, with drivers 16.12.1 and later it all works fine again, nothing to to with Firmware of the Adapter. AMD also integrated the option to make a custom resolution again for those who need that to make it work.
What you mean by “can’t believe there is a single firmware from this card that is compatible” ?

Show more replies
  • Liked by
Reply
Cancel