R9 290 Royalking Crashing time to time

Updated on 15-06-2015 in R9 290 Series
16 on 25-05-2015

Hey

i am a proud owner of a R9 290 3 months old brand new. However i occurd some problems and these became extreme annoying in the past few days. My system is this one http://imgur.com/a/qS7o5

While playing any kind of game whice requiers a good amount of GPU power my screen goes randomly black. this could be happening within a minte or within hours. i tryed to capture it but every time i try to capture it it never shows up.

At the time my screen goes black i see some vertical stripes for 1 sec. after those stripes dissapeared my screen is completely black and cant do anything anymore. The only thing i can do is Manually reboot my PC by pressing the reset switch. What i did notice is when the screen goes black my sound starts to loop. While being in a Skype call they still can hear me and i also can hear them. so somehow im not getting any display anymore. My card isnt overheating its getting to a max 60-70 degrees 

My specs are
Intel I5 4440
R9 290 Royalking
Coolermaster G550M
Msi H81M P33

  • Liked by
Reply
1 on 26-05-2015

Are your drivers of AMD Catalyst Omega, your Windows OS and your bios version up to date?

on 26-05-2015

I Am using the gta 5 bèta drivers since the most recent ones make gta 5 unplayabe.
Using catalyst control center
Bios is op to site
Windows 8.1

Show more replies
  • Liked by
Reply
Cancel
13 on 26-05-2015

Hi,
Do you have the latest BIOS update on your mainboard? The latest version is 1.9
You can find it here
Also please make sure that you have the latest Windows update, please also click the Check Windows update online under the Windows update window once updates has been checked or completed. It will normally find more updates
Are you overclocking your system? If you are, please check if by placing the mainboard default BIOS settings you experience the same results.
Please try to give more information of your system such as the OS, I found that the latest on board audio drivers is from May 14th. Also make sure that you also have the latest system and Chipset drivers

on 26-05-2015

Hey

Yes i have to most recent Bios update.
I also have the most recent windows update
My system isnt overclocked. 
All my drivers are up to date. 
I am using AMD gta 5 beta drivers
i Underclocked my card
Putted power limiter to 50% MAX
Running Windows 8.1 
For more specs check my link 
http://imgur.com/a/qS7o5

on 26-05-2015

Can you tell me what display do you use?

on 26-05-2015

Samsung Syncmaster S24B350

on 27-05-2015

Can you uninstall the current driver and use DDU to remove all vga drivers? Please install the driver again once is done.
Make sure you boot into safe mode before running the program.

on 27-05-2015

i did that before didnt work

on 28-05-2015

Hi,
Can you send a mail to [email protected] and detail your graphics card model and serial number to verify if we can send you a new BIOS update?
Thanks.

on 28-05-2015

Sure i can!

on 13-06-2015
Hi,
Can you send a mail to [email protected] and detail your graphics card model and serial number to verify if we can send you a new BIOS update?
Thanks.From Paul

 Hey man

i sended them on the 28th of may a mail that i need a new bios update. on the Thirth of june i got a reply that they needed pictures of my card. so i sended them on the 3th of june. Still i dont have any kind of reply for my card. i am still experiencing problems with my card. When im playing Gta 5 it crashes every 10-30 minutes. if i go to my windows event log. i see that the AMD display driver stopped responding
i managed to capture some on camera will post link
The part that makes me crazy is that i spended 300 euro for this card and now i need support and it takes over 2 weeks to reply. I am facing this problem for 4 months. tryed several things and many forums. Are they sleeping at support? Could u please tell them that i need some urgent help for my new bios driver
https://youtu.be/ndtbUXZCelQ

on 13-06-2015

I will contact the support department to check the situation.
Sorry for the late reply.

on 13-06-2015
I will contact the support department to check the situation.
Sorry for the late reply.From Paul

 PLease be sure to check the youtube link i shared so u can see the problem 

on 13-06-2015
I will contact the support department to check the situation.
Sorry for the late reply.From Paul

 [IMG]http://i62.tinypic.com/20zqt5i.png[/IMG]
[IMG]http://i62.tinypic.com/29wjxib.png[/IMG]
[IMG]http://i58.tinypic.com/2h7lzde.png[/IMG]

on 15-06-2015
I will contact the support department to check the situation.
Sorry for the late reply.From Paul

 it shows 360P while i rendered it in 720P might because its just online.
https://youtu.be/BvbLrhX34ao
[IMG]http://i62.tinypic.com/2wdyaoo.png[/IMG]
[IMG]http://i59.tinypic.com/2eo8e1s.png[/IMG]

on 15-06-2015

Hi,
Yes, I saw the video. This could be different issues but I was wondering if you could test the card in a different system with a higher rated PSU. 
Thank you in advance.

Show more replies
  • Liked by
Reply
Cancel